Bierkaart - Maritieme Herberg Neptunus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Menukaarten

BIERKAART

“Op het vat”


Amstel  Pilsener.
5% Alcohol.

Amstel pilsener is sinds 1870 onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse biercultuur. Het perfecte bier om te delen met vrienden bij de Neptunus.

Amstel pilsener  heeft een Moutzoetige smaak, licht hoparoma, spontaan karakter.Heineken Pilsener.
5% Alcohol.

In 1864 kocht de 22-jarige Gerard Adriaan Heineken brouwerij de Hooiberg in Amsterdam. In 1873 werd de naam van de brouwerij veranderd in Heineken Bierbrouwerij. Na de Eerste Wereldoorlog richtte de brouwer zich steeds meer op export.
In 1889 was de brouwerij uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste brouwerij van Nederland.

Heineken Pilsener heeft een mild bittere smaak en is makkelijk door te drinken.De Koninck.
5% Alcohol.

In 1827 kocht Joseph Henricus De Koninck de herberg ''de Plaisante Hof'' op de gemeentegrens van Antwerpen en Berchem. De hand op het Logo van De Koninck verwijst naar de grenspaal die ooit de scheiding van de gemeentes aangaf. Zijn bolvormige glas heeft hem het koosnaampje bolleke opgeleverd. Op z’n Antwerps bestel je het als een bolleke Keuning.

De Koninck bier heeft een licht bittere smaak.Texels skuumkoppe.
6% Alcohol.

Texels Skuumkoppe is het eerste ambachtelijk gebrouwen donker tarwebier van hoge gisting in Nederland. Texels Skuumkoppe heeft zijn naam te danken aan het witte schuim op de donkere zee dat de strandjutters zagen als zij het strand afstruinden op zoek naar afgevallen scheepsladingen.

Texels Skuumkoppe heeft een fruitige smaak met accenten van amandel en karamel.
Wisseltap.

Elke periode (afhankelijk van de populariteit) wisselen wij bier op 1 van onze taps. Iedere keer weten wij onze bezoekers een uniek biertje voor te schotelen. Uiteraard passend bij het type seizoen.

Vraag ons gerust naar de wisseltap.


“Op fles”


Duvel.
8,5% Alcohol.

De brouwerij Moortgat is opgericht in 1871 door Jan-Leonard Moortgat en zijn vrouw Maria de Bock.  Oorspronkelijk kreeg het bier de naam Victory Ale. Schoenmaker Van De Wouver omschreef het bier als 'een echte Duvel". In 1923 werd het bier onder deze naam op de markt gebracht. De uitdagende naam van dit bier zette heel veel mensen aan het denken in het Katholiek Vlaanderen. De productie begon traag, maar in de jaren '70 kreeg het bier dankzij een sterke marketing strategie meer succes. Sindsdien is Duvel bier niet meer weg te denken.

Duvel heeft een droge, maar toch licht zoete alcoholsmaak. Dit maakt het een fijne dorstlesser met een aangenaam hopkarakter.La Chouffe blond.
8% Alcohol.

Aan het einde van de jaren zeventig besloten de twee zwagers, Pierre Gorbon en Christian Bauweraerts, hun eigen bier te gaan brouwen in hun eigen brouwerij. Het is allemaal begonnen met een budget van iets minder dan 5.000 euro. Voor de twee zwagers begon het als een hobby, maar al snel kende de brouwerij zijn uitbreiding. Op 27 augustus 1982 werd het eerste bier gelanceerd, namelijk de La Chouffe.

La Chouffe bier heeft een zoete en licht bittere smaak.Paulaner Weisse.  
5,5 % Alcohol.

Paulaner Weisse is een troebel geelbruin bier met een dikke witte schuimkraag. Het bier heeft een sterke frisse citrus geur. Paulaner Hefe Weisse heeft een fluweelzachte smaak met tonen van gist en banaan.

Het bier heeft een lange vrij droge afdronk met een lichte bitterheid.


Leffe Blond.  
6,6 % Alcohol.

Leffe Blond is het vlaggenschip van Leffe. Het unieke recept is de vrucht van eeuwenoude brouwkunsten. Het bier dankt zijn lichte kleur aan het gebruik van bleekmout. Dit goudblonde bier is een dorstlessend aperitief en valt hierdoor in de smaak bij zowel mannen als vrouwen.

Leffe Blond heeft een zoetige en fruitige smaak waar een vleugje bitterheid doorschemert, met een pittige afdronk van sinaasappel.


Westmalle Trappist Tripel.  
9,5 %  Alcohol.

Het is een complex bier met veel fruitigheid, je proeft rijpe banaan en een fijne hopbitterheid. Het mondgevoel is rond en vol. Een subtiele zoete toets die wordt gedragen door fruitigheid en bitterheid.

De afdronk is lang, droog en aangenaam bitter.


Palm.
5,4 % Alcohol.
De naam van Palm dateert van 1929. Aanvankelijk heette het bier Speciale Palm, verwijzend naar enerzijds de biersoort Speciale Belge en anderzijds naar de palm die op het logo stond als teken van overwinning van het hoge gistenbier.

Palm bier heeft een zachte en zoete smaak. De unieke ambermouten bepalen de basissmaak een lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid.


Amstel.
0.0  % Alcohol.

Amstel 0.0 is het antwoord op de sterk groeiende vraag naar echt alcoholvrij bier. Een geheel alcoholvrij biertje met de vertrouwde smaak van Amstel. Amstel 0.0 vervangt Amstel Malt, waar nog wel 0,1% alcohol in zit.

Amstel 0.0 heeft een volle, frisse smaak.


Amstel Radler.  
2 % Alcohol.

De combinatie van zuiver sprankelend citroenwater en Amstel bier maakt Amstel Radler een uitstekend alternatief voor die momenten dat extra verfrissing gezocht wordt.
De vergelijking met bier voorzien van een citroensmaakje ligt misschien voor de hand, maar wie ooit Amstel Radler heeft geproefd weet dat het verschil groot is. Dat verschil komt mede door de natuurlijke samenstelling van de mix. Amstel Radler wordt  sinds 2013 in de Nederlandse horeca geschonken.

Amstel Radler is een verfrissende mix van Amstel bier en sprankelend citroenwater. Met maar 2% alcohol is het een licht bier en makkelijk te drinken.Wieckse Witte Rose.  
4 % Alcohol.

Wiecke Rose werd geintroduceerd in april 2006. Tot 1982 werd het bier van Wieckse gebrouwen door de familliebedrijf De Ridder, maar na 1982 bevindt het zich onder de Heinekenparaplu.

Wieckse Rose heeft een volle en frisse smaak.
Wieckse Witte.
5 % Alcohol.

Wieckse Witte werd officeel voor het eerst getapt in 1990 door de Maastrichtse burgemeester Philip Houben. Wieckse Witte ontleent zijn naam aan de Maastrichtse stadsdeel Wijck. Sinds 1857 staat hier, gelegen aan de Maas, stadsbrouwerij de Ridder. Op z´n Limburgs spreek je Wijck uit als Wieck, vandaar de naar Wieckse Witte.

Wieckse Witte heeft een licht frisse en zoete smaak.


 
Copyright 2016.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu