Wijnkaart - Maritieme Herberg Neptunus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Menukaarten

WIJNKAART


Zoete Witte Moezelwijn.
Een uitstekende, goed smakende huiswijn, om  lekker weg te drinken.Oude Kaap Klassiek Rood.
13,5 % Alcohol.

Jonge en zeer fruitige rode wijn, die al jarenlang een groot succes is vooral vanwege zijn fruitige en eenvoudige drinkgemak. De Oude Kaap Klassiek Rood vindt eigenlijk iedereen lekker. Het rode kersenfruit van druiven zoals de Cinsault, Ruby / Cabernet en de Merlot springt naar voren. Aangevuld met een klein percentage Cabernet Sauvignon om deze wijn net wat meer ruggegraat mee te geven.
Oude Kaap Klassiek Wit.
12,5 % Alcohol.

Frisse witte wijn gemaakt van vooral Chenin Blanc en Colombar, aangevuld met 15% Sauvignon blanc. Mooie fruitige en ietwat florale neus. Rijk en verfrissend van smaak. Een Perfecte wijn deze Oude Kaap Klassiek Wit voor alledag of een lichte lunch 'of maaltijd.


Oude Kaap Blanc de Noir.
12,5 % Alcohol.

De Blanc de Noir is de Rose wijn van de Oude Kaap. Bewust op de markt gekomen omdat de vraag naar Rose weer helemaal in de lift zit. De wijn wordt vervaardigd uit een blauwe druivensoort nl. de Pinotage. De lichtroze kleur komt tot stand doordat men het sap maar zeer kort in contact laat met de schillen, zodat de schillen niet veel kleurstoffen kunnen afgeven aan het sap. Het is een droge Rose, maar zeker geen strakdroge wijn. Het fruit, met vooral kenmerken van aardbei en framboos, blijft in de zachte afdronk nog volop aanwezig. Heerlijk frisse en zachte wijn die het zeker s'zomers geweldig doet als fruitige dorstlesser.
Urmeneta Carmenere.  (Rood)
13,5 % Alcohol.

De Urmeneta Carmenère heeft een diep donkerpaarse, bijna zwarte kleur. In de neus frisse aroma’s van donker fruit met daarnaast hints van kruiden, tabak en vanille. Een goed gestructureerde wijn met een zijdezachte smaak en een heerlijke afdronk.
Urmeneta Cabernet Sauvignon.  (Rood)
13,5 % Alcohol.

Donkerrode, soepele Cabernet Sauvignon. In de neus en mond vallen de pure, typisch voor Chili, uitgesproken cassisaroma’s op. Een kruidige, makkelijke rode wijn met body.
Urmeneta Cabernet Sauvignon/Merlot. (Rosé)
12,5 % Alcohol.

Deze krachtige, volfruitige rosé wordt gemaakt van de Cabernet Sauvignon en Merlot. Hij heeft een vriendelijke zoetje in de afdronk. Een vrolijke rosé met body.
Urmeneta Merlot. (Rood)
12,5 % Alcohol.

De Urmeneta Merlot heeft een intense paars rode kleur. Het is een frisse fruitige wijn met aroma's van aardbei en zwarte bessen die perfect samensmelten met de subtiele hints van vanille en chocolade. De afdronk is zacht en lang.
Urmeneta Cabernet Sauvignon.  (Wit)
12 % Alcohol.

Vina San Pedro Sauvignon Blanc is een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma's van onder andere passievrucht. De afdronk is grapefruitfris en zacht.


Urmeneta Chardonnay.
13 % Alcohol.

Deze intense Chardonnay heeft een heldere, lichtgele kleur. Aroma's van perzik, tropisch fruit zoals ananas en een hint van banaan die perfect samensmelten met de rijke geur van vanille. De frisse zuren zijn in perfecte balans met het fruit en zorgen voor een heerlijke smaak met een plezante lange afdronk.
 
Copyright 2016.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu