Het lekkerste visrestaurant in de regio van Den Helder, gelegen in het havengebied van Den Helder, heet u graag welkom.

Genieten met als achtergrond het vergezicht van een ondergaande zon achter de bruisende jachthaven van Den Helder. Oftewel, een zomerse dag op het terras van Neptunus. Met ons terras op het zuiden slaan wij de deuren bij een beginnend aangename temperatuur al graag voor je open.

Aan de voorzijde van ons restaurant zijn de aanlegplaatsen van de Helderse vissersvloot, zij zorgen onder andere voor de levering van onze verse vis.

GeschiedenisZaal & trouwenMenukaart
Geschiedenis

Ons pand werd op last van de gemeente in 1930 gebouwd als onderdeel van de Zeevaartschool aan Het Nieuwe Diep.
Beneden stond als lesmateriaal een dieselmotor en was een helling om schepen uit het water te halen. Op de bovenverdieping werd les gegeven in het splitsen en knopen, het zogeheten Schiemannen.

Rond 1980 was het gedaan met de zeevaartschool, de motor ging naar de Visserijschool en de benedenverdieping van Neptunus werd een oefenruimte voor de brandweer. Het was toen verdeeld in allemaal kleine hokjes die vol geblazen werden met rook en met perslucht en geblinddoekt moest je dan de weg naar buiten weer weten te vinden.

In oktober van 1998 werd Neptunus uiteindelijk een horecagelegenheid.

Uw chef-kok en gastvrouw

Martin en Marijke van Ham, een stel dat zich in Neptunus als vissen in het water voelen! Zij zullen niets laten om het u optimaal naar de zin te maken. Na jarenlang in dienst te zijn geweest bij de vorige eigenaren van Neptunus, hebben zij op 1 oktober 2018 het roer overgenomen. Zij zijn de drijvende kracht achter het team van Neptunus.